Slag om de wereld

Slag om de wereld

Menu

Bio

Gunnar Graafmans geeft concerten als begeleider of solist in binnen- en buitenland en op radio en tv. Daarnaast doet hij ook studiowerk. 

De afgelopen jaren speelde Gunnar met gerenommeerde namen uit de jazzwereld als Ferdinand Povel, Deborah J Carter, Rob van Kreeveld, Carl Schulze, Ruud Bos, Eef Albers, Ronald Snijders, Marjorie Barnes en vele anderen. Buitenland

Gunnar heeft veel buitenlandse tournees gedaan en concerten gegeven in o.a Duitsland, Zweden, Denemarken, België, Frankrijk, Polen en Spanje.

Afgelopen jaren deed hij ook tournees buiten Europa. Zo toerde Gunnar langs een aantal grote concertzalen in China als drummer in het kwartet van vocaliste Deborah J Carter, waarbij een aantal succesvolle concerten werden gegeven in o.a The Tianhe District Culture Center Guangzhou, The Hangzhou JZ Club en de vermaarde The Shanghai Concerthall.

Tevens heeft Gunnar als drummer en vibrafonist met deze zangeres van wereldformaat, tournee's gemaakt door o.a India: concerten in oa. New Delhi en Mumbai. Azerbeidzjan: concerten op het Jazzfestival van Baku. Met de band Zandscape en Deborah J Carter, toerde hij door Brazilië, en gaf daarbij concerten in oa. The Blue Note Jazzclub van Rio de Janeiro.

Klassiek en wereldmuziek

Sinds zijn debuut in Philip Collgrass Paukenconcert heeft Gunnar Graafmans zich ontwikkeld tot een veelzijdig en veelgevraagd musicus, wiens stijl van spelen door collega's soepel, dynamisch en humoristisch wordt genoemd. 

Hij concerteerde in alle grote concertzalen van Nederland, waarbij hij onder meer solisten begeleidde als Miranda van Kralingen, Willem Nijholt en Peter Masseurs (voormalig solo trompettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Gunnar remplaceerde ook als paukenist en een aantal jaren als klassiek slagwerker in het Noord-Hollands Filharmonisch Orkest met meerder concerten in oa. Het Concert gebouw te Amsterdam en was solist op xylofoon met orkest oa. in een uitverkochte grote zaal van de Doelen te Rotterdam.

Daarnaast figureerde hij in landelijke projecten van het Nationaal Ballet en speelde hij als slagwerker op verschillende grote Nederlandse festivals, waaronder het Jazz Festival Breda, het Meer jazz festival, het Holland Festival en Jazzfestival Laren. Tevens speelde hij op vele andere grote nationale en internationale festivals zoals Jazzfestival van Poznan, Ustav Jazzfestval New Delhi, Jazzfestival Baku, Jazzahead Bremen etc.